Ohjeet sujuviin maksuihin stablecoineilla

by Tim M on January 05, 2022

Hyväksytyt stablecoinit

Otamme Seedbankissa vastaan Yhdysvaltain dollariin (USD) sidottuja stablecoin- maksuja. Hyväksymme USDC, USDT, DAI maksuja useissa EVM- yhteensopivissa verkoissa kuten Ethereum ja Avalanche. Ostoksien tekeminen sujuu parhaiten omaa lompakkoa (non-custodial wallet) käyttäen.

 

Miksi oma lompakko?

Maksut sujuvat liikkeen kassalla nopeasti ja yhtä kätevästi kuin pankkikortilla jos käytät omaa lompakkoa.

Jos pidät kryptovaluuttaa pörssissä (Centralized Exchange kuten Crypto.com), suosittelen kokeilemaan aluksi pienellä summalla sen siirtämistä omaan lompakkoon ja vaikka kaverille. Parin siirron jälkeen se tuntuu helpommalta kuin pankkisiirron tekeminen.

Yksi tärkeimmistä syistä kryptovaluutan olemassaololle on niin kutsuttu "self-custody". Voit pitää rahojasi oikeasti itselläsi eikä pankki tai muu maksunvälittäjä ole portinvartijana itsesi ja omien rahojesi välissä. Voit siirtää niitä suoraan toiselle (P2P) kellonajasta riippumatta, pyytämättä kenenkään lupaa tai luottamatta mihinkään välikäteen. Vapaus tuo kuitenkin mukanaan aina vastuun; olet itse vastuussa avaimiesi turvallisuudesta. Pari asiaa mitkä kannattaa ottaa huomioon rahojen itsehallinnassa:

 

  1. Olet itse vastuussa avaimistasi (seed phrase). Jos annat ne kenellekään muulle niin annat samalla pääsyn lompakkoosi.
  2. Kaikki transaktiot ja siirrot ovat lopullisia. Jos siirrät rahoja väärään osoitteeseen, ei ole olemassa asiakaspalvelua joka voi hankkia rahasi takaisin.
  3. Lohkoketju (blockchain) on lähtökohtaisesti kaikille julkinen. Et varmaan halua julistaa ostoksia tehdessäsi meille lompakkosi sisältöä. Voit helposti luoda useita lompakkoja eri tarkoituksiin; päivittäisiä maksuja varten kannattaa pitää lompakossa vain sen verran varoja mitä uskaltaisit pitää käteisenä mukanasi.

 

Metamask lompakko USDC, USDT, DAI maksuille

Metamask on myös saatavilla useille eri laitteille. Mobiiliversion löydät sovelluskaupasta. Suosittelemme Metamaskin käyttöä askeleen edistyneemmille käyttäjille tai kryptoista yleisesti kiinnostuneille. Pidä huolta, että lataat virallisen version, sillä Metamask on luultavasti yleisin kryptolompakko joka toimii kaikissa EVM- yhteensopivissa verkoissa kuten Ethereum, Polygon, Avalanche, Binance Smart Chain, Harmony. Lompakon yleisyys houkuttelee huijareita, mutta jos seuraat annettuja ohjeita tarkasti niin ei huolta - kerromme lyhyesti myös yleisistä turvallisuuskäytännöistä lopuksi.

Pidäthän myös huolta, että sinulla on ketjun natiivia kolikkoa siirtomaksuja (gas fee) varten. Ethereum (ETH) kaasu voi joskus olla korkea, joten suosittelemme käyttämään mitä tahansa muuta yhteensopivaa verkkoa meillä asioidessasi.

 

Metamask

 

Turvallisuus

Vapaus ja self-custody tuovat mukanaan vastuun. Lompakkoa luodessa on tärkeää, että pidät huolta avaimistasi (seed phrase / pass phrase). Säilytä ne huolella ja älä jaa niitä kenellekään ulkopuoliselle. Mikään kauppa tai asiakaspalvelijaa esittävä henkilö ei tarvitse avaimiasi IKINÄ. Voit myös jakaa sanat osiin ihmisille joihin voit luottaa. Jos hävität laitteen johon lompakko on asennettu, voit aina palauttaa sen avaimiasi käyttäen. Kryptosi eivät ole fyysisesti lompakossasi, vaan avaimien hallinta antaa oikeuden siirtää niitä osoitteesta toiseen lohkoketjussa. Jos jaat avaimesi toiselle henkilölle, annat hänelle samalla mahdollisuuden palauttaa lompakkosi toiseen laitteeseen ja vapaasti siirtää varasi itselleen.

LEAVE A COMMENT

Please note, comments must be approved before they are published


BACK TO TOP